В България има практика под прикритието на текущ ремонт и поддръжка

...
В България има практика под прикритието на текущ ремонт и поддръжка
Коментари Харесай

Нови разрития: Бойко Рашков с поредна порция наршения на АМ "Хемус"


В България има практика под прикритието на настоящ ремонт и поддръжка се прави главен ремонт на пътищата. Това съобщи на пресконференция министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.

" Стигнахме до заключението, че това се прави, защото текущият по документи е по-евтин, изисква по-кратък период и по-малко гаранции. Установихме действия, които се вършат по-скъпо, с по-малък надзор за качеството и без гаранции ”, добави тя.

“Ние заварихме 5-годишни контракти с компании за области при които констатирахме финансови несъответствия. Например, в област " Х " компанията би трябвало да реализира поръчката за 20 млн. лв., а с дадени задачи от АПИ компанията е направила работа за 200 млн. лв.. Всички действия имат общ бюджет от към 400 млн. лв., а компаниите имат искания за осъществена работа за 1,5 милиарда лв.. Тези пари не са обезпечени в бюджета ”, сподели още районният министър.

От своя страна вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков съобщи, че " политиците преди служебното държавно управление са отговорни за положението на пътищата към момента ".

 
 <b> Рашков </b> и Комитова БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР